Dit zijn 3 verrassend leuke stedentrips in Nederland

Verborgen tussen de bekende toeristische hotspots in Nederland liggen talloze charmante stadjes die wachten om ontdekt te worden. Steden waar je de echte Nederlandse sfeer kunt proeven en waar je verrast zult worden door de diversiteit aan cultuur, geschiedenis en architectuur. In dit artikel nemen we je mee op een ontdekkingstocht naar drie van deze verrassende pareltjes: Zwolle, Den Bosch en Valkenburg.

1. Zwolle

Zwolle, een stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen, is een ware parel in Overijssel. Als voormalige Hanzestad heeft Zwolle een belangrijke rol gespeeld in de Europese handel. De Hanze was een verbond van kooplieden uit verschillende steden dat in de middeleeuwen werd gevormd om de handel te bevorderen en te beschermen. Zwolle, met zijn strategische ligging aan de IJssel, was een belangrijk knooppunt in dit netwerk. Tegenwoordig is Zwolle niet alleen een stad met een mooi bewaard gebleven historisch centrum, maar ook een bruisende stad met een verrassend aanbod aan cultuur, kunst en ontspanning.

Zwolle

Bezoek het Stedelijk Museum Zwolle en dompel jezelf onder in de wereld van moderne en hedendaagse kunst. Voor de gamers onder ons is het Nederlands Videogames Museum een must-visit. En vergeet niet om een wandeling te maken over de oude stadswallen, een tastbare herinnering aan Zwolle’s rijke verleden als Hanzestad. Naast cultuur is Zwolle ook een heerlijke stad om te shoppen en te genieten van de lokale lekkernijen. Probeer bijvoorbeeld eens de echte Zwolse balletjes. Dit zijn hele lekkere snoepjes gemaakt van suikerdeeg. En slapen doe je natuurlijk in een luxe hotel in Zwolle

2. Den Bosch

Den Bosch, of ‘s-Hertogenbosch, zoals het officieel heet, is een stad die bekend staat om haar rijke geschiedenis, prachtige architectuur en bourgondische levensstijl. De stad, ook wel ‘Moerasdraak’ genoemd, heeft een middeleeuwse kern met smalle straatjes, historische gevels en gezellige pleinen. Een van de bekendste bezienswaardigheden is de Sint-Janskathedraal, een gotische kerk met prachtige glas-in-loodramen.

Den Bosch is de geboorteplaats van de beroemde schilder Jeroen Bosch, wiens werk wereldwijd bekend is. Bezoek het Noordbrabants Museum om meer te leren over zijn leven en werk. Naast kunst en cultuur is Den Bosch ook een stad waar je heerlijk kunt eten en drinken. Probeer zeker eens de beroemde Bossche bol, een soes gevuld met slagroom en bedekt met chocolade. En vergeet niet om te genieten van de gezellige terrassen en de vele evenementen die Den Bosch gedurende het jaar organiseert. En de dag sluit je natuurlijk af met een verblijf in een prachtig luxe hotel in Den Bosch

3. Valkenburg

Valkenburg, gelegen in het hart van Zuid-Limburg, is een pittoresk stadje dat bekend staat om zijn unieke combinatie van natuur, geschiedenis en bourgondische gezelligheid. De stad is gebouwd in een dal, omringd door steile hellingen en indrukwekkende mergelrotsen. Het meest opvallende kenmerk van Valkenburg is ongetwijfeld de kasteelruïne, die boven de stad uittorent. Deze ruïne is een populaire toeristische attractie en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving.

Valkenburg is ook bekend om zijn uitgebreide netwerk van ondergrondse gangen en grotten. De Fluweelengrot is een van de bekendste, met zijn prachtige stalactieten en stalagmieten. In de winter transformeert Valkenburg in een sfeervolle kerststad, met talloze lichtjes, kerstmarkten en gezellige kraampjes. Naast de historische bezienswaardigheden biedt Valkenburg ook tal van mogelijkheden om te wandelen, fietsen en te genieten van de Limburgse natuur. Ook is er een groot wellness-complex in Valkenburg, Thermae 2000.


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie