2 in 1 stedentrip: Barcelona en Valencia kun je prima combineren

Ben je dol op stedentrips en heb je wat langer de tijd dan een dag of 4, dan ligt een zogenaamde combinatie-stedentrip voor de hand. Tijdens een vakantie doe je dan twee citytrips achter elkaar. Zo zijn er in Andalusië populaire combinatie-stedentrips te verzinnen, met toffe steden als Sevilla, Malaga, Cordoba en Granada. Maar wist je dat ook twee van de grootste Spaanse steden op een prima reisafstand van elkaar liggen? Ik heb het natuurlijk over Barcelona en Valencia.

Combinatie-Stedentrip Valencia – Barcelona

Vlieg voor deze combinatie-stedentrip vanuit Nederland naar Barcelona, spendeer daar een dag of 3/4 en reis dan door naar de Sinaasappelstad: Valencia. Of doe dit andersom. Het voordeel is dat je je reisroute kunt baseren op de goedkoopste vluchten. Dus vlieg vooral heen naar Valencia en terug vanaf Barcelona als dit voordeliger voor je is.

Van Barcelona naar Valencia reizen

Hoe reis je dan van Barcelona naar Valencia? Nou, dat kan heel goed en eenvoudig met de trein! De intercity doet er ongeveer 3.5 uur over. Niet heel kort natuurlijk, maar bedenk je dat je op vakantie bent en het Spaanse landschap aan je voorbij kunt laten razen. Er is altijd wat te zien onderweg. Natuurlijk kun je ook vliegen, maar dat is misschien een beetje overdreven voor die relatief korte afstand. Daarbij scheelt het nauwelijks tijd (de vlucht duurt een uur) als je alle tijd op de luchthaven er bij optelt. Je kunt ook kiezen voor BlaBlaCar of voor de bus (4:15 doe je er dan over).

In zowel Barcelona als in Valencia kan je genieten van zowel cultuur als natuur en dat alles onder het genot van een lekker zonnetje. Ook staat Spanje bekend om haar bourgondische rijkdom. Soms is het immers nog net een beetje leuker onder het genot van een lekker hapje en drankje. Spreekt deze reis jou ook aan? 

Valencia

Naast een aantal klassieke bezienswaardigheden waar veel mensen speciaal voor naar Valencia gaan, is er ook een groot aantal verborgen schatten te vinden in Valencia. Geheel onterecht worden deze elementen van de stad vaak over het hoofd gezien. 

Cultuur en geschiedenis

Voor de echte cultuurliefhebbers, zijn er veel historische schatten te zien voor degenen die ervoor open staan. Zo staan er diverse delen van de historische gotische stadspoorten uit de de 14e eeuw nog overeind.

Kathedraal van Valencia
Kathedraal van Valencia

Dit zijn bijvoorbeeld de ‘Torres de Serranos’ en de ‘Torres de Quart’. Het paleis ‘Palacio del Marqués de dos Aguas’ is een paleis uit de Baroktijd met prachtige gevels en vanbinnen een indrukwekkend keramiek museum. In het ‘Museum La Almoina’ ga je terug in de tijd met allerlei zeer oude archeologische vondsten. De ‘Mercado Colón’ is juist een voorbeeld van de moderne wereld. Dit indrukwekkende modernistische gebouw met allerlei cafés en winkels heeft een oude gasfabriek vervangen. 

Natuur

Zoals velen wel weten, kan je in Valencia heerlijk genieten van het strandleven. Maar wist je dat er ook praktische botanische tuinen zijn? De ‘Jardines de Monforte’ is een tuin met allerlei natuurlijke kunstwerken om even helemaal tot rust te komen. Ook is er een dierentuin én een oceanium voor wie van de biodiversiteit wil genieten.

combinatie-stedentrip Valencia en Barcelona
Valencia

Barcelona

De échte publiekstrekkers van Barcelona zijn geliefd over de hele wereld. Vrijwel iedereen heeft wel gehoord van het amfitheater, het Sagrada Familia, Park Gúell en de Montjuic-kabelbaan. Maar wist je dat in de buurt van Montjuic ook een prachtige cactustuin te bezichtigen is? En dat vlak achter het kasteel bij Montjuic een gezellig terrasje genaamd ‘La Caseta del Migdía’ zit met een prachtig uitzicht? En heb je al wel eens gehoord van de volgende plekken?

Het klooster van Pedralbes

Aangrenzend aan de heuvel Tibidabo ligt het ‘klooster van Pedralbes’. Het is een prachtige plek met een rijke geschiedenis. Het is daarom eigenlijk heel vreemd dat deze plek wat onbekend blijft onder toeristen. Het klooster is zo’n 700 jaar geleden gebouwd. De koningin van destijds liet een paleis tegen het klooster aanbouwen en het klooster bevat ook een indrukwekkende graftombe. Genoeg reden voor een bezoekje dus.

De bunkers van de Carmel

De wijk El Carmel bevat een heuvel, waar helemaal bovenop een paar bunkers liggen. Hoewel het niet heel eenvoudig is om er te komen en de bunkers op het eerste oog wellicht ook niet zo heel bijzonder lijken, heeft het toch iets idyllisch. Op deze plek heb je namelijk één van de mooiste uitzichten over de hele stad. Vooral ’s avonds is er een uitzicht dat niet valt te weerstaan. Tijdens een bezoek zal je zien dat er veel locals zijn die optimaal van deze plek genieten. Dat laat je toch niet aan je voorbij gaan als je in Barcelona bent?

Street art in Barcelona

Wie wil genieten van kunst in haar natuurlijke omgeving, kan in de wijk Poblenou haar ogen verwennen met échte street art. Het ruwe karakter straalt er nog vanaf en is een echte eyecatcher. Hoewel het centrum van Barcelona wel meer kunstwerken herbergt, biedt Poblenou toch echt een hele nieuwe dimensie aan de street art. Street art tours kun je boeken via Getyourguide.

Parc Guell in Barcelona met herfstbladeren
Parc Guell in Barcelona met herfstbladeren

Hoe zit het dan met reisaanbieders van combinatie-stedentrips naar Spanje? Tui biedt weliswaar een losse stedentrip naar Barcelona aan, maar geen combinatie-stedentrip naar beide steden. Bij Bebsy is dit wel het geval. Als je een combinatie-stedentrip wilt maken kun je deze natuurlijk ook zelf samenstellen.

Dé Spaanse combinatie-stedentrip voor jou

Met deze stedentrip is er dus werkelijk voor iedereen wat wils. Of je nu gaat voor de klassieke bezienswaardigheden of juist op zoek bent naar onbekende schatten. Of je nu geniet van cultuur, natuur of helemaal niet wilt kiezen. Barcelona en Valencia bieden ieder afzonderlijk genoeg opties, laat staan nu je met deze reis beiden parels mag bezoeken! Met onze reis kan je zorgeloos genieten van een onvergetelijke stedentrip van niet één maar twee prachtige steden.

Dus ben jij op zoek naar de stedentrip van je leven? En kan je eigenlijk niet goed kiezen? Kies dan voor twee van de mooiste steden van Spanje: Barcelona én Valencia. Je hoeft dus niet te kiezen, want je kunt in een weekje gewoon allebei deze highlights van Spanje bewonderen! I


Bekijk de stedentrips & tours van bekende reisorganisaties:
getyourguide logo
ANWB stedentrips logo
GreenCitytrip logo
bebsy stedentrips logo
TUI logo

Plaats een reactie